image_print

Informatie theorie-examen

Vanaf het najaar 2018 is het mogelijk om te kiezen voor een papieren afname of een digitale afname.

De papieren afname is een theorie-examen met een papieren examenboekje dat wordt afgenomen in Businesscentre de Vechtsebanen te Utrecht. In de examenzaal is een toezichthouder van Intop aanwezig en het examen wordt in groepsverband afgenomen.
Na afloop ontvangen de kandidaten een uitrijkaart voor de parkeergarage. Er is een horecafaciliteit aanwezig. Het is de kandidaten toegestaan eten en drinken mee te nemen in de examenzaal mits het niet storend is voor de andere kandidaten. De uitslag wordt per post verstuurd naar de kandidaat na ongeveer twee weken.

De digitale afname is een theorie-examen achter de computer op één van de gecertificeerde Exam-Center locaties: Arnhem, Amsterdam, Amersfoort, Rotterdam en Utrecht. De kandidaat kiest een tijdstip uit een keuzelijst op één van de gecertificeerde Exam-Center locaties. In verband met de aanwezige ICT-apparatuur is eten en drinken in de examenzaal niet toegestaan. De kandidaat krijgt na afloop de behaalde score te zien op het beeldscherm.
De uitslag wordt per post verstuurd naar de kandidaat na ongeveer twee weken.

Voor beide afname-varianten geldt dat de examenvragen geheim zijn en dat er geen aantekeningen e.d. mee naar huis genomen mogen worden.

Het theorie-examen mediator bestaat uit 50 meerkeuzevragen. Deze vragen hebben 4 antwoordmogelijkheden. De kandidaat heeft 2 uur de tijd om het examen te maken.

Om voor het examen te slagen wordt beoordeeld of de kandidaat aan de gestelde norm van minimaal 36 goed beantwoorde vragen heeft voldaan.

Kandidaten die niet geslaagd zijn voor het examen kunnen zich opnieuw inschrijven voor een volgend examen.

In de tarievenlijst staan de kosten voor het theorie- examen.

 

image_print