1

SKM Examencommissie

Examencommissie MfN-register

DE VOORZITTER EN DE LEDEN VAN EXAMENCOMISSIE

De Examencommissie wordt benoemd door de MfN. De commissie bestaat uit acht personen onder leiding van een onafhankelijke voorzitter. Er zijn drie leden vanuit de erkende opleidingsinstituten afkomstig en daarnaast nemen twee onafhankelijke leden deel aan de commissie. Zowel de directeur (of vervanger) van de MfN als de manager Examens van Intop Mediationtoets zijn lid van de Examencommissie. Intop Mediationtoets voert tevens het secretariaat van de Examencommissie.

Annie de Roo obr

Mevr. dr. A.J. de Roo

Voorzitter

Mevr. dr. A. de Roo is hoofdredacteur van het Nederlands-Vlaams tijdschrift voor mediation en conflictmanagement. Zij is als senior researcher verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar onderzoek richt zich vooral op comparative dispute resolution met bijzondere aandacht voor arbeidsgeschillen. Zij publiceert veelvuldig in zowel nationale als internationale tijdschriften en boeken. Zij is associate professor of Law & Legal Theory aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

 

linda_reijerkerk_klein

Mevr. drs. MDR. Linda Reijerkerk

Lid

Mevr. drs. MDR. Linda Reijerkerk is directeur van het Centrum voor Conflicthantering B.V. in Haarlem. Zij is mediator en trainer sinds 1996, coach (Oplossingsgericht coachen en NLP) en adviseur. Zij heeft uitgebreide ervaring als mediator in zakelijke geschillen en bestuursrechtelijke geschillen (milieu en ruimtelijke ordening). Haar specialiteit is multiparty conflicten (Board of directors, burgergroepen, teams). Zij is initiatiefnemer en insteller van de eerste hoogleraar mediation in Nederland, de CvC Business Mediaton competition en de Mediation Wetenschappelijke pitch. Zij heeft meer dan 10 publicaties op haar naam staan.

annemarie_de_graaf_2

Mevr. drs. A. de Graaf

Lid

Mevr. drs. A. de Graaf studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is trainer en coach op het gebied van communicatie en conflict hantering, onderhandelen en mediation. Zij is eigenaar van Therra opleidingen, een MfN erkend mediation opleidingsinstituut.

judith1 congres obr

Mevr. mr. J. Simon-Emaus

Lid

Mevr. mr. J. Simon-Emaus is directeur van de Stichting Kwaliteit Mediators. Zij is verantwoordelijk voor het in stand houden van het MfN-register, project Peer Review, de Erkenning & Accreditatie van opleidingen, de examencommissie SKM, de Permanente Educatie en alle registeraangelegenheden zoals de in- en uitstroom van registermediators.

Monique v_d Griendt obr

Mevr. mr. M. van de Griendt

Lid

Mevr. mr.  M. van de Griendt is directeur en oprichter van Dialogue B.V. in Bussum. Zij heeft uitgebreide ervaring als adviseur, coach, trainer en facilitator. Zij is MfN- registermediator, gespecialiseerd in bemiddeling in commerciĆ«le conflicten, maatschapsconflicten en arbeidsconflicten.

MarcSimonThomas_klein

Dhr. dr. mr. M.A. Simon Thomas

Lid

Dhr. dr. mr. M.A. Simon Thomas is universitair docent Rechtssociologie bij de Universiteit Utrecht en onderzoeker bij het Montaigne Centrum aan diezelfde universiteit. Hij heeft zowel rechten als culturele antropologie gestudeerd en is gepromoveerd op een onderzoek naar lokale, inheemse vormen van conflictoplossing in Ecuador. Momenteel doet hij onderzoek naar alternatieve vormen van conflictoplossing in Nederland, waaronder mediation. Hij publiceert daarover in nationale en internationale tijdschriften en boeken, onder andere in het Handboek Mediation. Hij is ook redactielid van het Tijdschrift Conflicthantering.

Roos

Mr. R. de Lange

Lid en secretaris

Mr. R. de Lange studeerde Rechten in Groningen. Na haar studie is zij een aantal jaren advocaat geweest. Vervolgens heeft zij de opleiding tot mediator gevolgd en is zij bij Intop Mediationtoets gaan werken.