image_print

Verschil live-assessment versus video-assessment

Wanneer u geslaagd bent voor uw theorie-examen, kunt u opgaan voor het assessment. Hierbij heeft u de keuze tussen het live-assessment en het video-assessment. Wat zijn nu de verschillen tussen deze twee opties?

Time-out

Bij het live-assessment krijgt u na 30 minuten de optie om eventueel een time-out te nemen. Het maakt voor de beoordeling niet uit of u hiervoor kiest of niet. Indien u kiest voor de time-out, krijgt u vijf minuten de tijd om, buiten de zaal, kort te reflecteren op wat u tot dan toe heeft gezien en gehoord. Na deze vijf minuten gaat u verder met het live-assessment.

Bij het video-assessment heeft u deze mogelijkheid niet.

Reflectiegesprek

Na het rollenspel bij het live-assessment, krijgt u de mogelijkheid uw handelen toe te lichten tijdens het reflectiegesprek. Het werkt in uw voordeel indien u tijdens dit reflectiegesprek goed kan aangeven wat u tijdens de mediation heeft gedaan en waarom u dit heeft gedaan, wat er volgens u goed ging en wat u anders of beter had willen doen.

Deze mogelijkheid heeft u niet bij het video-assessment.

Uitslag assessment

Bij het live-assessment gaan de assessoren u direct na uw assessment beoordelen. Dit duurt ongeveer 30 minuten en daarna krijgt u direct de uitslag. U krijgt hierbij tevens een korte toelichting.

Bij het video assessment geldt dat u binnen vijf weken de uitslag krijgt. Nadat u uw video heeft opgestuurd, plannen wij zo snel mogelijk de beoordeling in. Na de beoordeling wordt de beoordeling verwerkt en ontvangt u via de post de uitslagbrief en de scores per deelcompetentie.

Of u kiest voor een live- assessment of voor een video-assessment is een persoonlijke afweging. Het maakt voor de registratie bij MfN niet uit waar u voor kiest.

image_print